Gyűrűméretek meghatározásánál könnyű lehet az átlagos gyűrűméretekhez nyúlni, persze nem biztos, hogy célravezető. Az átlagos gyűrű méretek 5 6 7 8, de milyen számozás alapján? Az alábbi cikkből erről tudhatsz meg többet.

Az átlagos női gyűrű méretek 5 6 7 8

Az átlagos női gyűrű méretek az USA-i (Amerikai Egyesült Államok) számítás alapján):

  • (5-ös gyűrűméret – a magyar gyűrűméret jelölés szerint: 49-50 mm – ez picit vékonyabb az átlagos női gyűrűmérettől)
  • 6-os gyűrűméret – a magyar gyűrűméret jelölés szerint: 51-53 mm
  • 7-es gyűrűméret – a magyar gyűrűméret jelölés szerint: 54-56 mm
  • 8-as gyűrűméret – a magyar gyűrűméret jelölés szerint: 57-58 mm

Az amerikai jelölés használja tehát a gyűrű méretek 5, 6, 7, 8 számozását, az alábbi táblázat jól szemlélteti, hogy ennek a számozásnak mely országokban milyen méretezések felelnek meg:

Női gyűrű méretek

Gyűrű méret USA – számozási skála

Ahogy fentebb már említettem az 5, 6, 7, 8-as gyűrű méret számozást főleg Amerikában használják. Ezért érdemes kicsit áttekinteni, miben is különbözik az USA-i gyűrűméret számítás.

Az EU mérettől eltérő számozási skálát használnak, negyed és fél méretekkel. Nem csak a számozás, de a mértékegység is különbözik az európaitól. A méret 0,032 hüvelyk (0,8128 mm) átmérővel, vagy körülbelül 1/10 hüvelyk (pontosabban 0,1005 hüvelyk vagy 2,55 mm) belső kerülettel növekszik.

(Gyűrű méret USA ISO 8653: 2016 kerületre való átváltása: c = 25.5 X s + 36.5; átmérő esetén: d = 0.8128 X s + 11.63)

Amire mindenképp figyelni kell:

  • Pontosan meghatározni a gyűrű méretet. Erre a cikkben lejjebb még találsz hasznos tippeket.
  • Ha tudod a méretet, de ahonnan rendeled csak gyűrű méret USA jelölés van feltüntetve, akkor a gyűrű méret táblázat alapján egyszerűen csak válaszd ki a megfelelő méretet.

Gyűrű méret USA EU méretekben átváltva:

Női gyűrű méretek USA

Honnan tudod megállapítani, hogy mekkora a gyűrűméreted?

Néhány otthoni gyors segítség a gyűrű méret meghatározáshoz:

  • ha van otthon tolómérő, akkor azzal könnyen megmérheted egy meglévő gyűrűd kerületét, átmérőjét.
  • a gyűrűméret megállapításához a másik nagyon egyszerű módszer a vonalzó. Egyszerűen csak tegyél rá egy meglévő gyűrűt a vonalzóra és olvasd le a belső átmérőjét.
  • Ha nincs meglévő gyűrűd, akkor tekerj egy centit a köré az ujjad köré, amelyiken viselni szeretnéd a gyűrűt és olvasd le a méretet. (Itt mindenképp a bütyök résznél mérd és kicsit szorosabban, annyira, hogy még fel tudd húzni, de le ne essen magától)

A 2 legpontosabb módszer

Talán ezzel is kezdhettem volna, hiszen az egyik legmegbízhatóbb módszer az, ha bemész egy ékszerboltba és megkéred, hogy mérjék meg. Ez azonban lehet kellemetlen is számodra, hogy csak a gyűrűméreted szeretnéd megtudni, de nem ott vásárolsz és inkább elvégzed a fenti módszerek körül valamelyiket. De sajnos az is előfordulhat, hogy kifogsz egy nem segítőkész eladót és vásárlás feltételéhez köti a mérést.

A másik megbízható módszer a házi gyűrűmérő, amit ingyenesen le tudsz tölteni vagy meg tudod rendelni az internetről.

A gyűrű méret meghatározásához további hasznos tippeket olvashatsz a Gyűrű méret meghatározás – de hogyan? című cikkünkben is.

Forrás: Wikipedia – Gyűrűméret