Ha ezt a blogot olvasod, akkor már egy dologban döntöttél, de a gyűrű méretben valószínű még nem vagy biztos. A jó hír az, hogy van rá egy nagyon praktikus ingyenes házi gyűrűmérő eszköz, amivel otthon pontosan meg tudod határozni, milyen méretű gyűrűt vásárolj.

Miért praktikus a házi gyűrűmérő?

Egyre többen szembesülnek azzal a ténnyel, hogy ha betérnek egy ékszerboltba és afelől érdeklődnek, hogy szeretnék megtudni az ujjméretüket, akkor azt a választ kapják, hogy abban az esetben mérik meg, amennyiben náluk vásárolnak.

Bármilyen furcsa is, de egy 2 perces ingyenes műveletet is feltételhez kötnek, hiszen egyre többen vásárolnak webes áruházakból, mert jóval kedvezőbb árakat kínálnak. Érthető módon, ezért az ékszerboltok minden praktikát bevetve próbálják megfogni a vásárlókat. Igen ám, de a webes vásárlásnál azonban felmerül a kérdés, hogy “vajon jó méretet adtam meg?” Ha a házi gyűrűmérővel mérsz, akkor biztosan. Ennek a használatát fogom lépésről-lépésre bemutatni.

Házi gyűrűmérő ingyenes letöltése/megrendelése internetről

  1. Amennyiben a letöltést választod, kattints ide. Amire feltétlen figyelni kell, hogy eredeti méret vagy A4-es oldalméret legyen beállítva nyomtatásnál.
  2. Két helyen kell kivágni: magát a házi gyűrűmérőt körbe a szaggatott vonalon , majd a “belső kerület” alatti vonal mentén a két nyíl között.
  3. Tekerd a gyűrűs ujjad köré a már kivágott házi gyűrűmérőt úgy, hogy a számok kívül legyenek. Mivel papírból van, ezért óvatosan bánj vele nehogy elszakadjon. 
  4. Ezután csúsztasd át a szalag végét a két nyíl közötti részen a belső kerületi nyílásba. Majd húzd olyan szorosra, amilyennek a gyűrűt szeretnéd, hogy legyen. FONTOS! A mérést az ujj legvastagabb pontján kell végezni.
    Amennyiben postán rendelted meg, kicsit bátrabban is lehet próbálgatni, mert az eredeti műanyagból van. Annyi a különbség, hogy ott a leolvasófejen vízszintesen kell bele csúsztatni a házi gyűrűmérő szalag végét.
  5. Akárcsak egy gyűrűt, próbálgasd fel- és lehúzni.
  6. Amennyiben úgy érzed, hogy megfelelő a méret, olvasd le az így kapott belső kerületet.
  7. A kapott számot mérettáblázat (ide kattintva éred el) segítségével váltsd át.