Az elhatározás után, hogy megkéri a szerelme kezét csak az a nehezebb, ha eljegyzési gyűrűt szeretne nélküle vásárolni. Azért is nehéz, mert a gyűrű mérethez nincs hasonlítási alap. A gyanú legkisebb jele nélkül kellene megtudni, hogy milyen típusú és mekkora méretű gyűrűt kellene venniük.

Ebben a cikkben eláruljuk, hogy mire figyelj és hogyan ne bukj le az eljegyzési gyűrű méretének kiválasztásánál.

Mire érdemes ügyelni a gyűrű vásárlásnál?

Fontos tudni, hogy az ujj ízületein általában szélesebb az ujj mint az ujj felső részének átmérője. Amikor le akarjuk húzni az ízületnél kicsit meg kell, hogy akadjon. Az ujj átmérőjét befolyásolhatja hideg, meleg hőmérséklet, a fogyás, a hízás, a fizikai munkavégzés, a vízmegtartó képesség. A jobbkezeseknél a jobb kéz, a balkezeseknél a bal kéz az erősebb. A két kéz azonos ujjai sem egyforma méretűek. Ezért fontos megszerezni a pontos méretet a gyűrű vételhez az alábbi módszerek segítségével.

1. Emelj el egy gyűrűt!

Ez lenne a legbiztosabb módszer a tökéletes méret kiválasztásához, azonban ha gyakran viseli a hölgy a gyűrűjét fel fog tűnni a hiánya ezért vagy olyat válassz, amit ritkán visel vagy minél kevesebb ideig legyen nálad a gyűrű így csökken a lebukás veszélye.

2. Mérd meg párod ujj méretét speciális ujj mérővel!

Vagy megméred a párod gyűrűjét belülről vagy húzd fel a gyűrűjét a kisujjadra, jegyezd meg meddig ér, majd mérd meg ott. (Akár egy házi gyűrűmérő segítségével.) A gyűrű belső átmérője számít!

3. Rajzold körbe a kedvesed gyűrűjét!

Ha van több gyűrűje a párodnak, akkor könnyű dolgod van. Viszont, ha csak egyet hord és csak ritkán veszi le, akkor nagyon kell figyelned, hogy mikor tudod pár percre megszerezni. Aztán papír és ceruza segítségével körbe kell rajzolni a gyűrű belső átmérőjét, majd később meg tudod mérni.

4. Mérd meg a gyűrűt gyurmával!

Ha nagyon nehéz a helyzet, legkevésbé megoldható a mérés, ez a módszer akkor is alkalmazható ha kevés idő áll rendelkezésre a méréshez.

Kell hozzá egy kis gyurma, amit korong formára kell formázni, majd amikor hozzájutsz a gyűrűhöz gyorsan bele kell nyomni. A gyűrű visszamehet a helyére, a gyurmára pedig vigyázni kell, hogy nehogy el deformálódjon. Majd később meg lehet mérni.

5. Derítsd ki mások segítségével

Ha nagyon rizikós lenne bármelyik módszer, akkor segítséget kell kérnünk a méret megszerzéséhez a párod testvérétől, barátnőjétől de legjobb az anyukájától. Itt megvan az a veszély, hogy nem tudja mindenki tartani a száját.

Ha lehetséges olyan érzelmes, segítőkész embert vonj bele ebbe a dologba, aki nem beszéli ki a tervezett eseményt, inkább együtt örül a fontos eseménynek a leendő vőlegénnyel.

A fent említett módszerek segítségével könnyedén kiválaszthatod a megfelelő eljegyzési gyűrű méretet.