Egy pontosan passzoló gyűrűt viselője észre sem vesz az ujján. Tehát a „Mikor jó a gyűrű mérete?” kérdésre a legrövidebb válasz az, hogy akkor, ha fel sem tűnik a viselőjének, hogy rajta van, vagy csak alig érzi. Nézzük meg ezt azért bővebben, hogy sikerüljön kiválasztanod a tökéletes gyűrűt.

Ismerd meg az ujjaidat!

Első körben jöjjön pár alapvetés az „ujj kisokosból”. A legtöbb ember ujja a bütyök résznél vastagabb, feljebb azonban vékonyabb. Így gyűrű választásnál mindig figyelembe kell venni a bütyök méretét.

Ujjad méretét egyéb tényezők is befolyásolhatják. Ilyen például, ha fogysz vagy esetleg hízol, de akár az is, hogy milyen a vízmegtartó képességed (ez pl. terhességnél fokozottan igaz). Ezek mellett más lehet az ujj méreted, ha aktív fizikai munkát végzel vagy sportolsz, de a kinti hideg/meleg hőmérséklet is befolyásolhatja az ujjad méretét.

Ha hiszed, ha nem, valóban igaz az az állítás, hogy az emberek többségének melegben (pl. nyáron) vastagabb az ujja, míg hidegben (késő ősszel vagy télen) vékonyabb az ujja. Sőt, akár még napszakonként is változhat az ujjméret.

Mikor jó a gyűrű mérete?

Akkor jó a gyűrű mérete, ha a bütyök résznél kissé megakad, de utána könnyen felhúzható. Ez garantálja, hogy a gyűrű felmegy az ujjra, és le sem fog esni onnan.

Összességében elmondható, hogy a legideálisabb, ha átlagos szobahőmérsékleten történik meg az ujjméret, vagy gyűrű méret meghatározás. Ebben segítségedre lehet egy gyűrű méret kalkulátor, vagy egy gyűrű méret táblázat is.

Forrás: feil.hu