A gyűrű méret kalkulátor abban segít neked, hogy miután lemérted a gyűrűs ujjadat, a kapott milliméter (mm) alapján meg tudd állapítani, mekkora a saját gyűrűméreted.

A bal és jobb kézen lévő ujjak mérete eltérhet. Az ujj vastagságára hatással van a hőmérséklet, melegben megduzzad a kezünk, ezért célszerű szobahőmérsékleten végeznünk a mérést. Fontos szempont lehet még a napszak, hogy reggel van-e vagy este (szintén a kéz dagadása miatt), hogy korábban viseltél-e már gyűrűt azon az ujjadon, az ujjad formája, és az ujj bütykök vastagsága. Ha eddig a bal ujjadon viseltél csak gyűrűt és annak tudod a méretét, az nem jeleneti automatikusan azt, hogy ez a méret a jobb kezeden lévő ujjadra is jó lesz. Mindenképpen mérni szükséges!

Hogyan állapítsd meg a gyűrű méretedet?

Ha van otthon tolómérőd, akkor ezzel tudod a legtökéletesebben megállapítani a gyűrű méretedet.

Ha ez nincs, akkor az eddig viselt gyűrűdet tedd rá egy papírra és rajzold körbe a belső átmérőjét, majd vonalzóval mérd meg. A belső kerület méréséhez egy papírcsíkra is szükséged lesz.

A méréshez igénybe vehetsz egy házi gyűrűmérő eszközt is, mely akár internetről ingyenesen letölthető. Ennek a használatáról a Házi gyűrűmérő című cikkünkből tájékozódhatsz.

Miután megszerezted a gyűrű méretedet, jöhet a gyűrű méret kalkulátor!

Mit mutat a gyűrű méret kalkulátor? Hogyan használd?

 A gyűrű méret kalkulátornak igazán nagy hasznát veheted, amikor a neten szeretnél gyűrűt vásárolni. Miután megállapítottad a gyűrűd belső átmérőjét és kerületét, keresd ki a számot az alábbi táblázatból:

Gyűrű méret táblázat

Tegyük fel a belső gyűrű méreted 15,3 mm, a belső kerület pedig 48 mm, akkor a táblázat szerint, ha az általános méretezést nézzük, akkor 48-as a gyűrű méreted. A táblázatból az is látszik, hogy gyakran, a különböző országok más számokat használnak ugyanarra a gyűrű méretre.

Nagyon fontos, hogy mielőtt megrendeled az adott gyűrűt, például egy arany ékszer webáruházból, tájékozódj, hogy ők melyik méretezést használják. Most már te is láthatod, hogy gyűrű méret kalkulátor milyen hasznos segítőtársad lehet, a pontos gyűrűméret meghatározásakor.

Források: ekszerhaz.hu ; www.ekszershop.hu ; lazarvero.com