Ha gyűrűt szeretnél vásárolni az interneten, akár magadnak, akár ajándékként, nehézséget okozhat a pontos méret kiválasztása. Az ujj kerületének vagy egy meglévő gyűrű belső átmérőjének meghatározása után választhatjuk ki a megvásárolni kívánt gyűrűt. Ehhez nyújt nagy segítséget a gyűrű méret táblázat.

Mi pontosan a gyűrű méret táblázat?

A gyűrű méret táblázatban találod meg azokat a pontos adatokat, melyek szükségesek egy gyűrű vásárlása során. Az ujj kerülete és/vagy egy gyűrű belső átmérője alapján meg tudod nézni a hozzá tartozó standard méretezést.

Az egyes országok azonban különböző méretezést használnak. Ezt mindenképp vegyük figyelembe egy webáruházból történő gyűrű rendelés esetén. Érdemes elolvasni a gyűrű pontos leírását és megnézni a méretezési jelölést. Amennyiben nincs feltüntetve, hogy mely ország méretezése szerinti az adott gyűrű, írjunk a webáruháznak és kérdezzük meg.

További segítséget találsz Gyűrű méret USA c. cikkünkben is.

A gyűrű méret táblázat alapján pontosan meg tudjuk határozni, hogy a különböző országok méretezései alapján melyik gyűrűt vásároljuk meg.

A gyűrű méret kiválasztásához használd az alábbi táblázatot, melyben mind a női, mind a férfi gyűrű méreteket megtalálod:

Gyűrű méret táblázat

A gyűrű méret meghatározásához hasznos tippeket olvashatsz a Gyűrű méret meghatározás – de hogyan? című cikkünkben.