A férfi gyűrű méretekről, a tökéletes méretről és a gyűrűméret meghatározásáról olvashatsz ebben a bejegyzésben.

Férfi gyűrű méretek

A leggyakoribb férfi gyűrű méretek 60 és 63. Az átlagos férfi karikagyűrű méret 59-65 között van. A 65 és 75 közötti méretek ritkábbak, inkább vastagabb férfi ujjakra valók. További információt a gyűrű méretekről itt találsz. A méretet nem befolyásolja a gyűrű anyaga. Férfiak hajlamosak arra, hogy gyűrűvásárlásnál a nagyobb gyűrűmérethez ragaszkodnak, sokszor el is vesztik emiatt a karikagyűrűjüket.

A gyűrűnek elég szorosnak kell lennie ahhoz, hogy ne csússzon le, és elég lazának hogy átférjen az ujj ízületen. Az időjárás is befolyásolja az ujjméretet. Kora reggel vagy hidegben az ujjak vékonyabbak, és ha meleg van, az ujjak vastagabbak. Az esti idő a legjobb idő az ujjméret mérésére melegben. Nem szabad figyelmen kívül hagyni, hogy a jobb és a bal ujjméretek mások!

Férfi gyűrű méretek – a tökéletes méret

Az a gyűrű tökéletes, amelyik enyhén tapad az ujjbőrhöz, és nem szoros, de levételkor kissé nehéz eltávolítani az ujjról. Egy szélesebb gyűrű nagyobb méretű kell, hogy legyen. Ha valaki nem hordott még gyűrűt, akkor a számára tökéletes méret szorosnak tűnhet.

Férfi gyűrű méretek – a méret meghatározása

  • Tegyük rá egy meglévő gyűrűt egy vonalzóra, és mérjük meg, hány milliméter a belső átmérője. Ugyanezt tolómérővel is csinálhatjuk, de egy vonalzó hamarabb akad egy háztartásban.
  • Ha vonalzóval megmérjük a jelenleg viselt gyűrűnk belső átmérőjét és ezt megszorozzuk a Pí (3,14159) mennyiséggel akkor megkapjuk a gyűrűméretünket. (pl. 17 mm x 3,14159 = 53,40-es méret).
  • A gyűrűméret meghatározásához a házi gyűrűmérő is nagyon hasznos eszköz lehet.
  • A mérésnél figyelembe kell venni, hogy a gyűrűt az ízületeken is át kell húzni – érdemes egy számmal nagyobb méretet választani.
  • A mérést mindenképp szobahőmérsékleten kell végezni, melegben, vagy pl. edzés után nagyobb egy kicsit az ujjunk mérete.

Források: www.glamira.hu ; whiteandblack.hu