A női gyűrű méretekről, a tökéletes méretről és a gyűrűméret meghatározásáról olvashatsz ebben a bejegyzésben.

Női gyűrű méretek

A leggyakoribb női gyűrű mérete az 54-es. Az átlagos női gyűrűméretekhez 52-től 57-ig eső gyűrűket soroljuk. Az 59-es méret vastagabb női ujjra való, míg 43-tól 51-ig tartó számozás nagyon vékony női ujjra. További információt a gyűrű méretekről itt találsz.

A gyűrűnek elég szorosnak kell lennie ahhoz, hogy ne csússzon le, és elég lazának hogy átférjen az ujj ízületen. Az időjárás is befolyásolja az ujjméretet. Kora reggel vagy hidegben az ujjak vékonyabbak, és ha meleg van, az ujjak vastagabbak. Az esti idő a legjobb idő az ujjméret mérésére melegben. Ha a gyűrű meglepetés lesz, akkor egy olyan gyűrűt kell szerezni a kedves hölgytől, ami biztosan jó neki. Ebben egy közeli hozzátartozója, barátnője tud esetleg segíteni nekünk. Nem szabad figyelmen kívül hagyni, hogy a jobb és a bal ujjméretek mások!

Női gyűrű méretek – a tökéletes méret

Az a gyűrű tökéletes, amelyik enyhén tapad az ujjbőrhöz, és nem szoros, de levételkor kissé nehéz eltávolítani az ujjról. Egy szélesebb gyűrű nagyobb méretű kell, hogy legyen. Ha valaki nem hordott még gyűrűt, akkor a számára tökéletes méret szorosnak tűnhet. 

Női gyűrű méretek – a méret meghatározása

  • Tegyük rá egy meglévő gyűrűt egy vonalzóra, és mérjük meg, hány milliméter a belső átmérője. Ugyanezt tolómérővel is csinálhatjuk, de egy vonalzó hamarabb akad egy háztartásban.
  • Ha vonalzóval megmérjük a jelenleg viselt gyűrűnk belső átmérőjét és ezt megszorozzuk a Pí (3,14159) mennyiséggel akkor megkapjuk a gyűrűméretünket. (pl. 17 mm x 3,14159 = 53,40-es méret).
  • A gyűrűméret meghatározásához a házi gyűrűmérő is nagyon hasznos eszköz lehet.
  • A mérésnél figyelembe kell venni, hogy a gyűrűt az ízületeken is át kell húzni – érdemes egy számmal nagyobb méretet választani.
  • A mérést mindenképp szobahőmérsékleten kell végezni, melegben, vagy pl. edzés után nagyobb egy kicsit az ujjunk mérete.

Források: www.glamira.hu ; whiteandblack.hu