Napjainkban egyre nagyobb szerepet kapnak a webáruházak. Számos előnye mellett, mint mindennek, van hátránya is. Sokakat visszatart, hogy nem tudják felpróbálni a kiszemelt darabot. Így van ez például egy gyűrű esetében is. Sok esetben a gyártó által meghatározott méretekkel tüntetik fel és általában gyűrű méret USA vagy EU feliratot találsz. Még akkor is, ha magyar ékszer webáruházból rendelsz.

Gyűrű méret USA – számozási skála

Az EU mérettől eltérő számozási skálát használnak, negyed és fél méretekkel. Nem csak a számozás, de a mértékegység is különbözik az Európaitól. A méret 0,032 hüvelyk (0,8128 mm) átmérővel, vagy körülbelül 1/10 hüvelyk (pontosabban 0,1005 hüvelyk vagy 2,55 mm) belső kerülettel növekszik.

(Gyűrű méret USA ISO 8653: 2016 kerületre való átváltása: c = 25.5 X s + 36.5; átmérő esetén: d = 0.8128 X s + 11.63)

Amire mindenképp figyelni kell!

  • Pontosan meghatározni a gyűrű méretet. Erre az egyik legpontosabb eszköz a házi gyűrűmérő . Töltsd le ingyenesen és készítsd el magad vagy rendeld meg.
  • Ha tudod a méretet, de ahonnan rendeled csak gyűrű méret USA jelölés van feltüntetve, akkor a gyűrű méret táblázat alapján egyszerűen csak válaszd ki a megfelelő méretet.

Gyűrű méret USA EU méretekben átváltva:

Gyűrű méret táblázat USA

Forrás: Wikipedia – Gyűrűméret