Az esküvő előtt a karikagyűrűket is kell választanotok. Ha egy fizikai shopban találtok megfelelőt, akkor nincs gond a karikagyűrű méretek meghatározásával. Az ékszerboltban készségesen segíteni fognak. Ha egy internetes áruház kínálatában láttok kedvetekre való karikagyűrűket, akkor pontosan meg kell mérni a gyűrűsujjatok kerületét.

Karikagyűrű méretek – a gyűrű belső átmérője

Hagyományos ám, biztos megoldás, ha elmentek a legközelebbi ékszerboltba és nézelődtök, tájékozódtok egy kicsit. Segíteni fognak a boltban, hiszen lehetséges vásárlók vagytok.

Ha ez mégsem lenne így alakul, akkor van egy egyszerű művelet, amellyel meg tudjátok állapítani a karika gyűrű méreteteket:

Ráteszed egy meglévő gyűrűdet egy vonalzóra, és megméred, hány milliméter a belső átmérője. Ugyanezt tolómérővel is csinálhatod, de egy vonalzó hamarabb akad egy háztartásban.

Ha vonalzóval megmérjük a jelenleg viselt gyűrűnk belső átmérőjét és ezt megszorozzuk a Pí (3,14159) mennyiséggel akkor megkapjuk a gyűrűméretünket. (pl. 17 mm x 3,14159 = 53,40-es méret).

A mérésnél vegyétek figyelembe, hogy a gyűrűt az ízületeken is át kell húzni – válasszatok egy számmal nagyobb méretet.

A mérést mindenképp szobahőmérsékleten kell végezni. Melegben, vagy pl. edzés után nagyobb egy kicsit az ujjunk mérete.

Karikagyűrű méretek – belső kerület mérés

Fogjatok egy kb. 4-5 mm vastagságú papírcsíkot és szorosan tekerjétek vele körbe a gyűrűsujjatok vagy akár az egyik kedvenc gyűrűtök belsejét. Egy vonalzó segítségével mérjétek le a kapott hosszúságot! Van másik lehetséges eszköz is, a házi gyűrűmérő, amellyel nagyon pontosan le tudjátok mérni az ujjatokat a karikagyűrű méretek meghatározásához. Fontos azt is figyelembe venni, hogy a két kéz gyűrűs ujjainak mérete általában eltér. A domináns kéz ujjai erősebbek, ezáltal kicsit vastagabbak is.

Karikagyűrű méretek – mérettáblázat

Karikagyűrű méret táblázat

Források: uristenhazasodunk.hu ; ekszer-eshop.hu