Az eljegyzési gyűrű méret megszerzésének a nehézségét az adja, hogy titokban kell megszerezni, annak érdekében, hogy az eljegyzés örökre feledhetetlen élmény maradjon. Éppen ezért ötletességet, fifikát, türelmet igényel az eljegyzési gyűrű méret kiderítése.

Az eljegyzési gyűrű méretezése ugyanaz, mint a normál gyűrűké. Átlagos női ujjméret számozása 52-től 57-ig. Természetesen az ennél vékonyabb ujjra a kisebb számozásúak (43-51-ig), a vastagabb ujjakra az 57-nél nagyobbak valók.

Mindez semmit sem segít, ha nem tudjuk a kedvesünk bal kezén lévő gyűrűs ujj méretét. Mit tehetsz ilyenkor?

Mikor jó az eljegyzési gyűrű mérete?

Az eljegyzési gyűrű méret szempontjából fontos tudni, hogy a gyűrűnek úgy kell elhelyezkedni az ujjon, hogy könnyen fel lehessen húzni, viszont felvétel után ne essen le. Ugyanakkor ne is legyen szoros. Figyelembe kell venni az ujjak felépítését és az ujjbütyköket. Ha valakinek ez az átlagosnál szélesebb, akkor sajnos a gyűrű levétele nehézséget okozhat.

Kiálló köves eljegyzési gyűrű
Kiálló köves eljegyzési gyűrű

Az eljegyzési gyűrű vastagságát tekintve eltér a karikagyűrűtől. Az eljegyzési gyűrű általában vékony, a tetején egy vagy több kővel. Viszont a kőnél nem árt figyelembe venni, hogyan helyezkedik el a gyűrűn. Ha életed párja fizikai munkát végez vagy olyan más jellegű munkát, amelyben egy kiálló kő a gyűrűn balesetet is okozhatna, akkor célszerű azt a típusú gyűrűt választani, amelyen a kő egy síkban van a gyűrűvel, vagy csak kicsit emelkedik ki a gyűrű síkjából.

kősoros eljegyzési gyűrű
A gyűrű síkjában elhelyezkedő kősoros eljegyzési gyűrű

Az eljegyzési gyűrű méret „kitalálása”

Különböző módszerekhez folyamodhatsz, hogy az eljegyzési gyűrű méret megfelelő legyen és ne kerülj kellemetlen helyzetbe a nem megfelelő méret miatt.

  • Az eljegyzési gyűrű vékonyabb, mint a karikagyűrűtől. Éppen ezért, ha titokban elcsensz egy gyűrűt a kedvesedtől, mindenképpen vékony gyűrűt keress.

Ha sikerül titokban megszerezned a gyűrűt irány az ékszerbolt vagy az online bolt. Két lehetőséged is van: vásárolsz a meglévő készletből vagy elkészítetted az eljegyzési gyűrűt.

  • Kérheted közeli hozzátartozó segítségét is, az eljegyzési gyűrű méret hozzájutásában. Fontos, olyan személyt válassz, aki titokban is tudja tartani a szándékodat, nehogy odalegyen a meglepetés!
  • Ha nem akarsz bajlódni az eljegyzési gyűrű méret megszerzésével, akkor választhatod a kevésbé romantikus megoldást. Elviszed a párodat egy ékszerüzletbe vagy többe és hagyod, hogy ő válassza ki, a neki méretben és stílusban a legmegfelelőbbet.

Ha pedig még menni sincs kedved, akkor találsz olyan arany ékszer webáruházat, ahol a párod kényelmesen, órákat töltve a gép előtt kiválaszthatja a neki megfelelő méretű és szépségű gyűrűt. Ebben az esetben csak egy valamire figyelj: legyen elég pénz a bankkártyádon!

Forrás: feil.hu ; ekszer-eshop.hu ; www.karikagyurukell.hu