Ez a cikk kizárólag férfiaknak szól, hogy ne legyen kérdés, hogy találjuk ki a hölgy gyűrűméretét anélkül, hogy észrevenné. A tökéletes gyűrű kiválasztása önmagában sem könnyű feladat, pláne ha még a gyűrűméret meghatározása is társul hozzá kihívásként. Segítségül összeszedtem néhány olyan ötletet, amit ha ügyesen alkalmazol, akkor garantáltan meglepetés lesz a nagy terv.

Tippek, hogy találjuk ki a hölgy gyűrűméretét anélkül, hogy észrevenné:

1. Az egyik gyűrű megszerzése mintának

Ez a legbiztosabb módja annak, hogy pontos méretet készítsenek az üzletben és talán a legkézenfekvőbb, amire sok férfi gondol is. Azonban itt a legnagyobb baki az szokott lenni, hogy a gyűrűt elfelejtik visszatenni oda, ahonnan elvették.

2. Mérd meg gyurma segítségével

Ezt az ötletet akkor érdemes bevetni, amikor a kedvesed ritkán válik meg gyűrűjétől, ugyanis ez a leggyorsabb módszer arra, hogy megtudd kedvesed gyűrűméretét anélkül hogy észrevenné. Az eredmény pár másodperc alatt megvan. A lenyomatot le lehet mérni később, de akár magát a mintát is el lehet vinni az ékszerboltba, ahol pontos méretet vesznek róla.

3. Meglévő gyűrű mérése tolómérővel

Az egyik legprecízebb eszköz tárgyak kerületének, átmérőjének mérésére. Ha nincs otthon tolómérő, érdemes beszerezni egyet, mert sok minden másban segítségünkre lehet.

4. Meglévő gyűrű mérése vonalzóval

Tolómérő nem minden háztartásban van, de vonalzó, mérőszalag vagy centi igen. Ennél a módszernél csak arra kell figyelni, hogy amikor ráteszed a vonalzóra a gyűrűt, akkor a gyűrű belső átmérőjét kell alapul venni.

5. Próbáld fel valamelyik gyűrűjét

Próbáld fel és jelöld be az ujjadon. Itt két dologra feltétlen figyelj!

  • A többség esetében az ujj a bütyök részénél vastagabb és elkerülhetetlen, hogy megakadjon, ha azon keresztül húzzuk. Ennek érdemes enyhén szorulnia, hogy ne essen le a gyűrű, illetve egyéb tényezők miatt is pl.: fogyás, hízás.
  • Célszerű az ujj között bejelölni és nem körberajzolni, mert a nők ezt rögtön kiszúrják. Az sem ajánlatos, ha az ujj tenyér felőli részét méred, mert mire odaérsz az ékszerboltba már lehet, hogy nyoma sem lesz.

6. De mi van akkor, ha kedvesed nem visel gyűrűt?

Azok a férfiak, akik ebben a helyzetben vannak jogosan teszik fel a kérdést: hogyan tudjuk meg kedvesünk gyűrűméretét anélkül hogy észrevenné? Természetesen róluk sem feledkeztem meg, hiszen sok nő vagy nem szereti az ékszereket vagy például a munkája miatt nem praktikus viselnie. A legegyszerűbb, de egyben a legnehezebb és legrizikósabb módszer is, ha megkérdezed a legjobb barátnőjét vagy valamelyik családtagját.

Na de kit bízzunk meg ezzel a feladattal?

A legegyszerűbb, de egyben a legnehezebb és legrizikósabb módszer is, ha megkérdezed a legjobb barátnőjét vagy valamelyik családtagját.

Mindenképp olyan személyt kérj meg erre a feladatra, akiben megbízol, hogy titokban tudja tartani és ügyesen, észrevétlen csellel lehet segítségedre, hogy még csak a gyanúja se merüljön fel tervednek.

Ami semmiképp sem ajánlott

Semmiképp nem javaslom, hogy saját magad kezdj el trükköket bevetni és például egy plázában sétálgatva hirtelen betérj kedveseddel egy bizsu boltba, mondván, hogy arra gondoltál megleped egy ékszerrel. Főleg akkor veszi ki magát rosszul egy ilyen helyzet, ha azelőtt ez nem volt Rád jellemző.